Artikler

Få tips, opdateringer, artikler, og nyheder i din indbakke:

Nye tiltag mod lange ventetider ved domstolene: En balancegang mellem retssikkerhed og effektivitet

Nyhed

Nye tiltag mod lange ventetider ved domstolene: En balancegang mellem retssikkerhed og effektivitet

Der har i den seneste tid været stor opmærksomhed, både politisk og i medierne, på et af de største retssikkerhedsmæssige problemer i vores retssamfund - de lange sagsbehandlingstider ved domstolene. Debatten har igangsat en række reformer, som Folketinget nu har vedtaget, med det formål at reducere ventetiderne. Spørgsmålet er imidlertid, om vi som retssamfund kan leve med konsekvenserne af de forslag, der nu er blevet vedtaget - idet de rejser en række andre retssikkerhedsmæssige udfordringer.

Samtykkeloven: To år efter

Blogindlæg

Samtykkeloven: To år efter

Det er nu mere end to år siden, at man i Danmark officielt vedtog samtykkeloven, hvilket har haft en markant betydning for håndteringen af voldtægtssager ved de danske domstole. Loven, som trådte i kraft den 1. januar 2021, indebærer, at man kan straffes for voldtægt, hvis man har haft samleje med en person, der ikke har givet sit samtykke til det. Men hvordan er denne lov blevet modtaget, og hvilken indflydelse har den haft?

Aktindsigt: Hvad siger loven?

Blogindlæg

Aktindsigt: Hvad siger loven?

Aktindsigt er et af de vigtigste principper i en retsstat. Det er en borgerrettighed, der garanterer muligheden for at se dokumenter og information, som offentlige myndigheder er i besiddelse af. Denne åbenhed er et grundlæggende element i at sikre demokratisk kontrol med staten og dens institutioner. Aktindsigt giver borgerne mulighed for at overvåge og vurdere myndighedernes arbejde og beslutninger. Retten til aktindsigt er fastsat i fire love: Offentlighedsloven, Forvaltningsloven, Miljøoplysningsloven og Sundhedsdataloven.

Hvad er reglerne for droneflyvning i Danmark?

Blogindlæg

Hvad er reglerne for droneflyvning i Danmark?

Droner er ikke længere forbeholdt militær brug eller store virksomheder. I dag kan hobbyister, filmproducenter, landmænd, entreprenører og mange andre finde værdi i at bruge disse utrolige maskiner, som er kommet ned i et prisleje, hvor mange kan være med. Men det er vigtigt at huske, at droner er mere end bare legetøj. Men hvad må man? Og kræver det nogen tilladelse? Denne artikel vil guide dig igennem det grundlæggende, du skal vide om droneregulering i Danmark.

Forbud mod brug af sprøjtemidler ved drikkevandsboringer

Nyhed

Forbud mod brug af sprøjtemidler ved drikkevandsboringer

Beskyttelsen af vores drikkevand er afgørende for vores og og fremtidige generationers sundhed. Desværre er der i Danmark konstateret rester af sprøjtemidler eller nedbrydningsprodukter i en betydelig del af vores drikkevandsboringer. Miljøminister Magnus Heunicke har fremlagt en akutplan, der introducerer et forbud mod brugen af sprøjtemidler i områder omkring drikkevandsboringer, hvor der er risiko for nedsivning af sprøjtemidler.