Nyheder

Få tips, opdateringer, artikler, og nyheder i din indbakke:

Nye tiltag mod lange ventetider ved domstolene: En balancegang mellem retssikkerhed og effektivitet

Nyhed

Nye tiltag mod lange ventetider ved domstolene: En balancegang mellem retssikkerhed og effektivitet

Der har i den seneste tid været stor opmærksomhed, både politisk og i medierne, på et af de største retssikkerhedsmæssige problemer i vores retssamfund - de lange sagsbehandlingstider ved domstolene. Debatten har igangsat en række reformer, som Folketinget nu har vedtaget, med det formål at reducere ventetiderne. Spørgsmålet er imidlertid, om vi som retssamfund kan leve med konsekvenserne af de forslag, der nu er blevet vedtaget - idet de rejser en række andre retssikkerhedsmæssige udfordringer.

Forbud mod brug af sprøjtemidler ved drikkevandsboringer

Nyhed

Forbud mod brug af sprøjtemidler ved drikkevandsboringer

Beskyttelsen af vores drikkevand er afgørende for vores og og fremtidige generationers sundhed. Desværre er der i Danmark konstateret rester af sprøjtemidler eller nedbrydningsprodukter i en betydelig del af vores drikkevandsboringer. Miljøminister Magnus Heunicke har fremlagt en akutplan, der introducerer et forbud mod brugen af sprøjtemidler i områder omkring drikkevandsboringer, hvor der er risiko for nedsivning af sprøjtemidler.

Nyt fælles EU-patentsystem

Nyhed

Nyt fælles EU-patentsystem

Med introduktionen af det enhedsbaserede patent og UPC, vil strukturen i det Europæiske patentsystem ændre sig betydeligt. Som resultat heraf skal virksomheder og fagfolk være forberedt på de ændringer i patentlandskabet, som det nye system uundgåeligt vil medføre. Et landskab, hvor det traditionelle retssystem suppleres og i visse typer sager erstattes af et nyt system, hvor enhedspatenter og europæiske patenter, der ikke er valgt fra, kan håndhæves (pan-europæisk håndhævelse) eller ophæves (pan-europæisk tilbagekaldelse) i forbindelse med sager ført foran en transnational domstol.